FAQ

Ofte stillede spørgsmål.

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har et spørgsmål, der ikke er besvaret her.

Er musikken improviseret?

Meditation-Concert - yasmin & Asger 7

Ja. Koncerterne starter med en refleksion over hensigten – eksempelvis en kort gennemgang af hvad fx “at give slip” betyder (Er det at gøre noget eller til at holde op med at gøre noget? Hvad har jeg brug for at give slip på? Eller skal jeg give slip på ideen om at give slip?). Så begynder en af os at lave lyd, og derfra flyder koncerten frem. Vi ved ikke, hvad der vil ske, vi accepterer blot hvad der kommer. Du kan kalde det “Spontane Kompositioner “.

Er musikken spirituel eller religiøs?

Ikke i nogen dogmatisk forstand. Du er velkommen til at nyde musikken, uanset hvilken tradition eller retning du følger – eller ikke følger.

Giver Yasmin sangundervisning?

Ja – hvis du kommer til Hornbæk, som ligger ved kysten nord for København. Du kan se mere på www.yasminelvira.dk

Har jeg brug for at vide noget om at meditere?

Nej, der er sandsynligvis lige så mange måder at meditere på som der er mennesker på jorden. Hvis du ønsker at bruge bestemte metoder eller traditioner, er du velkommen, og hvis du søger vejledning kan du finde en lokal lærer eller gå på biblioteket. Eller du kan bare lade musikken og din krop være guiden – sæt lidt tid af, og tillad dig selv at gå ind i musikkens flow.

Hvad er Mindful Music?

Musik kan fungere som en genvej til her og nu. Mange mennesker oplever en tidsforvrængning , når de lytter til meditationskoncerter. Det kan virke som om tiden går hurtigere eller langsommere end uret viser. Hvis det betyder, at du virkelig var i kontakt med dig selv i et stykke tid; godt. Mindfulness er et buzzword i disse dage, og der er mange forklaringer på, hvad det er. Lad dig ikke blive fanget i definitioner af hvad der er rigtigt og forkert. Måske al musik er mindful.

Hvad er Soul Voice?

Soul Voice er en meget dybtgående og veldokumenteret metode, udviklet af Karina Schelde. Se www.soulvoice.net for yderligere information. Yasmin er en certificeret Soul Voice Practitioner.

Hvilke instrumenter er det Asger bruger? Hvordan laver han disse lyde?

Asger spiller elektriske guitarer og basser gennem forskellige effekter,  ekkomaskiner og loopstations. Vi bruger ingen keyboards, og intet er forprogrammeret . Opsætningen varierer fra koncert til koncert for at holde musikken frisk.

Hvordan kan jeg vide om jeg gør det rigtigt?

Der er ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Gør det på din egen måde. Det kan endda være en ny måde hver gang.

Jeg falder i søvn når jeg lytter til jeres musik. Er det godt?

Det skal du selv afgøre. Hvis du har brug for hvile, er søvn godt. Hvis du har brug for at holde dig vågen, så gør det. Du er velkommen til at tage ansvar for dine egne behov.

Jeg finder nogle af lydene irriterende. Hvorfor er de der?

Nogle lyde er der med vilje, nogle er der ved et uheld . Vi redigerer og forskønner ikke koncerterne, så en gang i mellem er der en skæv tone, et teknisk uheld eller nogen der hoster. Sådan er livet. Nyd de ufuldkomne. Eller spørg dig selv, om det virkelig irriterer dig , og hvorfor. Eller accepter det og lade det passere.

Jeg forstår ikke det med intentionerne – hvad er de godt for?

Temaet eller intentionen – og dermed titlen på koncerten – er, hvad Yasmin & Asger og publikum havde fokus på ved den pågældende koncert. Musikken er en lydlig afspejling af dette. Der er ingen garanti for at intentionen bliver opfyldt – hvis du for eksempel lytter til “Nærvær”, er det ikke sikkert, at du blive mere nærværende. Men du kan bruge musikken til at reflektere over, hvad det kan betyde for dig at være til stede – hvad vil det sige for dig at være nærværende? Hvad afholder dig fra at være det? Er det vigtigt? Hvorfor? Hvorfor ikke? – Og … er du til stede i denne undersøgelse af nærvær? Hvem er tilstede?

Jeg har lyttet til “Fred i Hjertet” flere gange, men jeg synes ikke at jeg finder fred i hjertet – hvad gør jeg forkert?

Først og fremmest kan du ikke gøre noget forkert. Musikken er ikke receptpligtig medicin. Du skal muligvis gøre andre tiltag end at lytte til musik for at få det, du ønsker. Er fred i hjertet noget du kan skabe med vilje? Eller er fred i hjertet noget der forekommer i glimt under de rigtige omstændigheder? Hvad er de rigtige omstændigheder?

Jeg vil gerne have musikken på CD – hvor kan jeg få det?

Vi har valgt ikke at bruge CD’er, da det komplicerer distribution og håndtering. Men du kan købe koncerterne på iTunes, og derefter kan du brænde din egen cd fra en afspilningsliste . Sørg for, at intervallet mellem sangene er sat til nul sekunder – på den måde vil koncerten spille uden afbrydelser. Hvis du ikke ved hvordan man gør det, kan du måske få hjælp fra børn eller unge i din omgangskreds – de ved sikkert alt om det. Du kan dog købe CD’er ved koncerterne.

Kan man booke jer til en koncert i mit firma?

Ja – kontakt os for nærmere detaljer eller se booking.

Skal jeg forholde mig til temaet eller intentionen for koncerten?

Nej, du kan tænke, føle eller meditere over det, du vil. Temaet eller intentionen – og dermed titlen på koncerten – er, hvad Yasmin & Asger og publikum fokuserer på ved den pågældende koncert.

Skal jeg ligge ned når jeg lytter til musikken?

Nej – du kan lytte i den stilling, du ønsker. Du er velkommen til at sidde, ligge, stå, hoppe, løbe eller flyve (hvis du kan). Husk dog; musikken blev skabt i et flow , og det påvirker nogle mennesker, så de går ind i et flow. Selv om dette kan være en meget dejlig eller meningsfuld oplevelse, er det ikke være en god idé at lytte til musikken, hvis du kører bil eller betjener tunge maskiner. Brug din sunde fornuft.

Skal jeg sidde i en særlig position?

Musikken er der for at blive brugt. Har du brug for at slappe af? Sæt dig i en afslappet stilling. Har du brug for at strække ud? Stræk ud. Brug musikken på den måde, der virker for dig.

Spiller I private koncerter?

Ja – kontakt os for nærmere detaljer eller se booking.